Saturday, 14 July 2012

Jovian vs Rizalman

Tengok tajuk pun dh takut.. huhu.. leha pun xtau cmner bole brani nk wat entry ni..hahhaha

disebabkan raya yang nk menjelang tiba walaupun puasa belum lagi, Jovian & Rizalman with colabration with 1st Lady, Zalora & Tesco launched ready-to-wear collection for Raya.

Personally, leha mmg x mampu nk tempah baju designer2 yg tersohor ini.. tapi selalu mengikuti perkembangan fesyen mereka ;) tapi skang semua orang mampu pkai baju Jovian & Rizalman. sbb dorg dh letak kat 1st lady & Tesco. so semua bole walk in utk beli baju2 tersebut.. huhu..

Sebelum ni mmg slalu "pandang je" butik Jovian kat Bangsar.. butik rizalman leha x sure.. tp xsilap belkang park royal hotel bukit bintang.. baru pindah to his own building.. mcm penah baca la jgk.. kalo dl butik die dlm park royal hotel tu..

Jujurnya leha suke lg Jovian punyer design compare to others designer.. mengikut pandangan mata leha, jovian punyer design lebih classy .. kalo rizalman leha suka collection "Puteh by Rizalman".. sgtla innocent..ala2 suci gitu..huhu

Satu lg designer yg leha suka is Rizman Ruzaini.. sbbnye leha suka tgk Fazura punye taste in fashion.. simple but very high taste.. blum berkesempatan nk pegi "House of Dolls by fazura".. katanya ade couture collection RR.. sempat jugak baca komen2 org yg katanya butik faz ni harganya affordable.. tp bj mmg cantik2.. i wish i could be there right now! but i can't .. hhhaha nk bershopping ni kene pegi tanpa ade anak2.. kalo ade dorg, mmg x bole nk shopiing pun.. sib baik baju raya RyanMia leha dh beli siap2 sebelum ni..tgl nk cari baju melayu + baju kurung je..

Jom kte cuci2 mata dulu utk Jovian Mandagie ready-to-wear collection. Price range RM280 to Rm350. Bole beli kat 1st Lady atau Zalora.com utk online purchase. Gambar semua diambil dari Jovian Mandagie FB Fanpage

my 1st choice

my 2nd choice




5th choice


4th choice

my 3rd choice



hahhaha.. ade 5 choice utama..berjayakah saya memilikinya??? kalo ade kata mahal, pada leha harga ni adalah harga standard di KL.. semalam leha pegi ampang park dgn harapan dptla tgk kat 1st lady ampang park..rupenye ade kat Jalan Tar sahaja.. confirm2 berebut esok ni..

Harga baju kurung untuk budak sebaya Mia sahaja RM199++.. baju siap ade beads bagai.. kalo baju emaknya RM499++. ni kire baju anak dgn emak same design la.. tp harga lain.. so, compare la sendiri.. ni Jovian kene bg royalti ni sbb dh promote baju nk launch esok.. hahahahhahha

Tapi jgn la dok compare harga baju ni dgn harga baju yg kte beli kain sendiri dan tempah kat kampung.. mmg la mahal.. leha soh compare harga baju Jovian ni dgn branding tu sndr dgn harga baju siap yg jual kat KL ni :)

Next, kte tgk plak collection "20 by Rizalman". Price range RM180 ke RM250. Bole beli kat Tesco. Rasanya byk dh hbs pun kat KL ni.. heheheh. Gambar ini pula di ambil dari Rizalman Facebook Fanpage


leha minat design kain black stripe tu ;)


oklah.. cukuplah setakat ini fashion review dari leha.. hahahhahaa.. nk buat entry lain, tapi tertengok plak baju2 ni..terus laju menaip.. kihkihkihkih..

Preview utk baju raya saya ;) Tempah dengan YSL Outlet. Kalo berminat, click je kat link tu k ;)


color adalah rahsia...hahha.. baju dh siap.. tgu smp kat owner je ;)
Post a Comment