Sunday, 1 July 2012

Kepentingan Masker


Dlm entry kali ni, leha nak cerita kepentingan masker.

Dlm skincare range, jgn sesekali lupakan masker.Walaupun masker ni hanya dipakai satu kali dlm seminggu tapi ia amat penting. Tapi ade je yang pkai tiap2 hari atau dua tiga kali seminggu. Mcm leha sendiri leha pkai every week. Kadang2 ble terlupa, terus pkai 2x seminggu..hhehehe

Honestly, mmg dl pun jarang pkai mask.. time belajar kat poli dulu ade pkai mask yg jenis tanah liat color hijau. brand St Ives rasanya. bler pakai rasa panas je.. sudahnye terbiar mcm tu dan buang dlm tong sampah. membazir btol kan..huhu..

Kte cite dulu pasal masker sebelum meleret2 ke topic lain ye ;)


Bagi yang xtau APE ITU MASKER, meh cni leha bagitau..

Sejenis topeng muka yang digunakan utk kecantikan. Ade pelbagai jenis masker di pasaran.. jenis peel off, jenis clay atau jenis tisu muka.

APE FUNGSI MASKER?

Masker berfungsi utk membuang sel kulit mati di bahagian lapisan atas kulit di samping melembapkan kulit muka. Sekiranya anda mengamalkan pemakaian masker ini secara konsisten, kulit akan menjadi lebih lembut, licin dan gebu. In fact, masker juga berfungsi melambat process kedutan juga menegangkan kulit muka agar anjal.

SIAPA PERLU PAKAI MASKER?

Sesiapa pun bole je pakai mask..tak kira lelaki dan perempuan.. normally dipakai oleh mereka yg menitikberatkan kecantikan dan kesihatan kulit agar bersih dan sihat.



BILA NAK PAKAI MASKER?

biasanya dipakai di waktu malam atau free time la.. biasanya mengambil masa 30-45 minit atau lebih utk kering keseluruhannya.

MACAMMANE NAK PKAI MASKER?

tak kiralah mcm mane jenisnye, yang pasti mask ni hanya perlu letak di muka dan biarkan smp kering.. Kalo jenis clay, uolls kene cuci ye. yg lain xpyh cuci pun :)

CARA SIMPAN MASKER?

Simpan sahaja ditempat kering pada suhu bilik atau bole simpan dlm fridge. Bila nk pakai, amik sahaja pastu terus tepek kat muka. Masa tu dpt rasa kulit sejuk je + mmg relaks sgt.


Itula ceritera sedikit pasal masker. Skang ni leha mmg pakai masker every week smp RyanMia pun mmg takut kalo leha pkai masker. Semua lari terus masuk tido..tau takut hahhah Leha pakai masker bawak tdo terus sbb malas nk tgu kering. Tau2 bangun tdo muka berseri je tapi masker entah kemana..hahhahahha
Kadang2 bler lupe pakai, leha pakai 2x seminggu. Kelebihan pakai masker ni, die umpama mini facial utk orang2 yang x mampu nk buat facial di salon2. leha mmg sgt jarang pegi salon wat facial.. rasanya kali terakhir lps hbs pantang after delivered Mia. Itupun 1 and half year ago..huhu lamenyeee..

Tapi lepas di perkenalkan dgn Everlynn & jadi dealer mmg everyweek leha pakai. Everlynn masker sangat best sbb main ingredients die marine collagen which is mmg terbukti sgt bagus utk kulit manusia. Masker Everlynn mmg sesuai utk semua jenis kulit. Insya Allah.

Sekiranya anda baru 1st time nak pkai masker, pastikan anda kenalpasti dulu jenis kulit anda. Tak kira lah jenama masker aper pun yang anda ingin beli.

Kalo anda berminat nak cuba Everlynn Collagen Sheet Mask, bole contact leha anytime at this no 0129314552 or email leha zaleha.muhamad@gmail.com.

Love,
Everlynn Dealer Zaleha

Post a Comment