Tuesday, 16 October 2012

UJI KARBOHIDRAT ANDA

Tahap pembakaran lemak kepada protein boleh diukur dengan menggunakan Keto Sticks (contoh seperti dalam gambar di atas). Masa terbaik untuk melakukan pemeriksaan adalah pada hari ke-3 hingga hari ke-7 anda mula mengambil produk slimming.

Penurunan berat badan akan cepat dan selamat bila bacaan adalah PINK. Waktu yang paling sesuai untuk membuat ujian adalah seawal waktu Pagi.

Nota : Strip ketona mengambil masa 60 saat untuk menghasilkan warna.


APA YANG PERLU LAKUKAN, BILA KEPUTUSAN :

Putih (Negative) – Menunjukkan anda bukan di peringkat ketosis iaitu anda masih mengambil terlalu banyak karbohidrat dalam diet harian anda.
Merah sangat muda (Trace) – Anda dalam keadaan ketosis iaitu pembakaran lemak kepada tenaga sedang berlaku. Walaubagaimanapun anda masih belum di tahap yang ideal.
Merah muda (Small) – Ini adalah bacaan ideal di mana anda dalam keadaan ketosis dan corak pengambilan karbohidrat / pemakanan anda adalah betul.
Ungu muda (Moderate) – Anda dalam keadaan ketosis yang agak tinggi. Kemungkinan besar badan anda memerlukan lebih air.
Maroon / Ungu (Large) – Ketosis terlalu tinggi dan tubuh anda amat memerlukan air dan anda perlu mengambil karbohidrat dalam diet anda.
sebotol mempunyai 50 keping stripe didalamnya yg mana perlu dikenakan kepada urine dan tunggu selama 3-4 minit untuk ia bertindak dgn memberikan warna….semoga warna ketostik anda antara cream dan yg paling baik pink…mula digunakan selepas 3 hari start alsd2..paling baik guna awal pagi..
Post a Comment