Wednesday, 22 May 2013

Perlunya berpantang utk yg keguguran

Topic hari ni lain dari yg lain.. Di type sepanjang tempoh berpantang saya :)

bg menjawab teka teki anda.. yup! leha keguguran pada minggu ke 13.. Hanya Allah yg lebih Mengetahui.. Mungkin ade hikmahnya.. leha redha :)

Terpikir nk buat entry sbb ssh sgt nk cari info yg berkaitan.. Lepas baca sana sini, study ckt.. Akhirnya inilah yg leha amalkan sepanjang tempoh berpantang..

Ramai yg xtau rupenye, org yg keguguran ini kene berpantang termasuklah leha. Leha pun pernah keguguran awal2 kawin dl sebelum dpt ryan.. Waktu tu kandungan 6minggu.. Mmg x pantang lgsg sbb kandungan kecik je pun..

Tapi ble kali ni merasai pengalaman itu semula, terdetik dihati nak mencari info.. Rupe2nye mereka yang keguguran
1. Kandungan 3bulan ke bawah - berpantang selama 14 hari ke 20 hari.

2. Kandungan 4-5 bulan - berpantang selama 30 hari.

3. Kandungan 6bulan ke atas - berpantang selama 44 hari.

Sepanjang tempoh berpantang ini leha bertungku, makan dan minum makanan yg bersifat panas, elak mkn makanan atau minuman yang sejuk, pkai sweater, pkai stokin, sapu minyak panas kat badan, makan on time, amalkan cuci guna air sirih, pkai girdle, bengkung, korset dan mandi air panas serta supplement utk memulihkan kesihatan dalaman. Tetapi leha tak berurut sbb mak kata xperlu. Tp ade jgk kata bole berurut. So terpulang pada masing2 la ye.

Kat sini leha share menu berpantang leha sepanjang 20 hari.

Day 1
Breakfast - 5 kpg biskut lemak, milo panas
Lunch & Dinner - 1/2 senduk nasi panas, ikan parang masak pindang kunyit halia, sayur sawi, ikan bilis grg & air suam

Day 2
Breakfast - bihun soto, milo panas (jgn mkn kacang dan cili dlm soto ye)
Lunch & Dinner -1/2 senduk nasi panas, ikan parang masak pindang bwg, sayur pak choy, ikan bilis grg & air suam

Day 3
Breakfast - kuih bakar melaka & milo panas
Lunch & Dinner - 1/2 senduk nasi panas, tenggiri masak asam rebus, sayur pak choy, halia muda + asam jawa pekat

Day 4
Breakfast - 5 kpg biskut lemak & milo panas
Lunch && Dinner - 1/2 senduk nasi panas, ayam grg halia, sayur sawi & air suam

Day 5
Breakfast - 2 keping roti bakar & milo panas
Lunch & Dinner - 1/2 senduk nasi panas, ikan selar masak chin cuan, sayur baby sawi & air suam

Day 6
Breakfast - bihun soto (jgn mkn kacang & cili) & milo panas
Lunch & Dinner - 1/2 senduk nasi panas, daging goreng halia, sayur pak choy & air suam
Menu2 berulang semula sehingga la hari ke 20..
Pasal supplement plak, ni ape yg leha amalkan sepanjang tempoh berpantang.. sbb nk beli pun xtau nak beli yg mane.. sbb sume produk kat pasaran mmg kebanyakkannye khusus utk berpantang.. so leha amalkan yg ade depan mata sahaja.. kebetulan leha mmg agen utk keduanya2..

Alpha Lipid Lifeline

Virgin Coconut Oil
Bukan nk promote.. tapi mmg kedua2 produk ni mmg bagus! seawal 2hari leha dh rasa badan kembali normal..bertenaga mcm biasa.. padahal sebelum tu leha all the time mabuk2 smp muntah darah 2 weeks non stop.. tekak yg perit dh kembali normal.. lidah yg dh melecur dh elok.. deria rasa kembali normal sume.. sbb ape melecur, sbb time mabuk leha hanya nk minum air panas2 sahaja.. air lain sume x bole masuk.. bukan xbole masuk, masuk jgk tp immediately lps tu ke toilet la jawabnye..
I've lost 8kg dlm tempoh mabuk2.. and smp skang leha manage to maintain berat even dh hbs pantang hampir sebulan.. lifeline ni membantu kte menambah kan berat badan yg ideal manakala vco membantu mengekalkan berat sesuai dengan tubuh badan tanpa berlebihan..
so pada diluar sana yg keguguran.. bole lah amalkan ape yg leha share disini.. agak2 tak bole telan jamu2, akar2 kayu.. you all bole gunakan Lifeline and VCO sebagai replacement pada ubat2 jamu dan akar2 kayu.. kedua2 produk ini tidak di spesifikasikan utk seseengah penyakit.. tetapi kedua2nya mampu mengatasi pelbagai penyakit yg wujud..
contohnya Lifeline yg amat terkenal utk menyembuhkan penyakit cancer, diabetis, darah tinggi dan sebagainya.. begitu juga vco yg membantu sistem pencernaan, merawat jerawat, pemberi tenaga dan lain-lain..
Jangan risau, anda bole continue atau ambil ape2 ubat lain sepanjang mengambil kedua2 ubat ini..ini kerana kedua-duanya bertindak sebagai makanan tambahan dan bukannye ubat..so, no worries ya!
Jika anda berminat untuk mendapatkan kedua2 produk ini.. Jangan malu jangan segan.. hubungi saya leha 0129314552.. Insya Allah leha bantu ape yang terdaya.. kalo nk jadi agen pun bole.. kte same2 share keuntungan dan pulangan sehingga berjaya..
Assalamualaikum..
Love,
Mommy RyanMia


- Posted using BlogPress from my iPhone
Post a Comment