Tuesday, 24 April 2012

Everlynn vs Tab Ex

hari ni leha nk cerita pasal Everlynn & Tab Ex..smgu  jugak nak mencari kesahihan dek akal fikiran utk wat entry ni ok..hrp2 dpt membantu ..

Kenapa leha pilih Tab Ex ye?? mmm sbb sebelum decide nk paki Everlynn, leha mmg nk sgt pkai Tab Ex.. tapi sbb fulusnya kurang.. nk maintain die pun every month nk kene spend ratusan ringgit..leha hold la dl..hehehehhe

Entry ni dibuat hanya utk memberi pandangan sahaja..sebab skincare ni bukan sume orang serasi dgn sume product..tp kalo kte x cuba kte sendiri xtau kan?? Alhamdullillah sgt2 sebab leha serasi amat bangat same Everlynn ;) Everlynn dihati lah!! chewahh

Pada yang xtau ape itu Tab Ex, uolss sume bole google.. cnfrm kuar punye! don't worry. skang ni sume yg uolss nk tau, sume ade kat hujung jari..rajin dgn x sahaja :) kat bawah ni leha attach gambar Tab Ex ye.

 sumber image dari google

Berdasarkan photo kat atas ni ada Tab EX (btl hijau), Tab XY (btl biru), High definition tu mcm miracle water ala2 SKII and last skali Tab Soap. Tab XY tu utk lelaki. Skang ni leha nk cite psl Tab EX sahaja ye. sila take note..

Disini antara sebab kenapa leha pilih Everlynn instead of Tab Ex.



1. Xperlu makan

Everlynn hanya skincare yg same fungsinya seperti skincare yg ade dipasaran. Cuci pkai facial, toner, pkai bb cream, serum, eye gel and etc. tapi Tab Ex ni kene makan. satu hari 2bj -4bj.. tapi disebabkan leha mmg xsuka makan ape2 yang namanya UBAT, so mintak ampun laa ye..

2. Harga jauh lebih murah

Harga Everlynn hanya dari RM13.90 ke RM119.50. Kalo satu set pun RM120 ade cleanser, toner, bb cream & night cream. Still murah lg kalo nk compare dgn Tab Ex ni. Harga sebotol Tab Ex RM180 sebotol =)

3. Tahan lama

Product Everlynn lebih tahan lama..maksudnya disini, even uolss tengok set die kecik sahaja, tp bole pkai up to 3mnths ok..biasanya leha ckp 2mnths la..yg 3months tu leha yg pkai sbb Everlynn ni mmg xyah nk tepek byk2 kat muka..tepek ckt je dh ckp..kalo toner tu xyah pkai kapas..membazir je..letak terus kat tgn, then dap dap sahaja..jimat seh!! kalo serum yg 4ml tu, leha pkai bole smp 3mgu tau!! kalo jenis yg letak byk2 pun bole pkai smp smgu stgh...so jimatkan??? hhhehehehe tp kalo Tab Ex yg kene makan ni, skali makan sahaja dan satu btl tu utk kegunaan sebulan..mmmmmmm..pkirkan lah cmner nk maintain cantik RM180 sebulan utk pil2 shj.. i x sanggup..u sanggup???

4. Msia vs Korea

Product Everlynn adalah berasal dari Msia yg formulasinya dibuat di France. Manakala Tab ex adalah product dari negara Korea. sape lg nk support barangan msia kalo bukan kte sendiri kan.. even leha ni minat designers handbag sume, tp xdela smp lupakan barangan tempatan yang sama taraf dgn brg luar. Ade customer leha claim that Everlynn lg power dari SKII ok. she is SKII user for 2years..so??? ade brani cuba??

5. KKM, GMP, Halal

Everlynn adalah product yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Tidak mengandungi barangan terlarang..kalo terlarang, cmner plak bole lps KKM kan?? pastu diikhtiraf Good manufacturing product which is kelebihan Everlynn ni mmg xsimpan stok riban2 punye..ble our main distributor punye stok makin kurang, baru la akan instruct kilang buat stok akan datang. so, brg2 yg smp kat uoolss tu mmg fresh dari kilang. Satu lagi Everlynn ni menggunakan 100% natural ingredients yang sememangnya Halal. xde lgsg intipati dari fauna. sila take note. Kalo Tab Ex, dorg pun claim halal, tapi sbb die buat kat korea so leha ade was-was disitu..lg2 nak makan kan..so better don't la.

So, nilah antara sebab musabab kenapa leha pilih Everlynn dan akhirnya menjadi dealer Everlynn. Harga mampu milik, restock pun sekali dlm 2-3bln, yakin selamat dan halal, product tempatan, jimat and etc.

Kepada yang masih ragu2 nk cuba yg mane satu, sumenye terletak ditangan anda semua. sekali lg leha ingatkan, ini hanya pendapat dan pengalaman leha sendiri. 

Kot2 ade yang nk bg pendapat sendiri, di alu-alukan.. you are free to talk.. no heart feeling k! ;)

Kalo nk tau or nak lihat testimonial Everlynn, bole ke facebook page leha http://www.facebook.com/EverlynnDealerZaleha. Kalo nak order ke, nak tanye ke, bole contact leha jgk 0129314552 or email zaleha.muhamad@gmail.com or bbm leha 2834162B.

Terima kasih sume kerana sudi baca. I am touched sebab baru 2mgu dh 100++ baca this blog. Alhamdullillah.. 

Regards,
Zaleha 
Post a Comment