Friday, 28 September 2012

Perlukah BB Cream??



Lama rasanya x buat entry Everlynn.. keh keh keh.. al maklumlah, saya kini sibuk menumpukan perhatian pada satu lg cabang perniagaan sbb bisnes Everlynn saya sudah ramai pengikutnya yg tersendiri.. syukur alhamdullillah..

anyway, hari ni saya nk cerita kelebihan BB Cream.. perlu ke pkai bb cream? ape best sgt bb cream ni? and opcoz dh tentu bb cream Everlynn menjadi pujaan hati..

Leha mmg xpenah pkai bb cream.. ok, adelah skali dua mencuri pkai adik punye time balik kg waktu die masih anak dara.. brand from korea.. tp mcm x best je.. hehhee

sejarah bb cream ni bermula apabila ramainye manusia2 dimuka bumi ini yg tergila2 kan drama2 korea, aweks2 korea, pacar2 korea.. but honestly it wasn't me!!! xminat la cite korea.. bukan nk berlagak tp kenyataan...nk tgk pun mcm xde perasaan walaupun saya pernah berkerja dgn team korea ok.. they are nice people smp sanggup menghadiahkan saya sebotol **** yg mahal dari sana.. tp tolak cara baik.. alhamdullillah dorg phm even letih mak nk mengexplainkan in english.. gedushhh! ok sudah lari topic!!

tp mmg btol pun, kulit dorg sgt cun2 and flawless belaka.. igt lg doter of bos korea saya (Samsung Heavy Industries) Mr. Soo Yoong Park datang KL melawat parents die.. all the way from London to KL visiting her parents.. terpegun seketika.. siap korean2 guy kat ofis tu nk ngorat anak die.. hep hep!! haahah... oh ttbe i miss them already.. sgt efficient bekerja smp time public holiday pun nk marah kenapa saya xdtg bekerja...penatlah weeiii.. tiap2 hari saya balik pkl 8mlm ok.. mau xpenat! bos bos.. statement xbole blah die "byk btol public holiday kat Msia ni - baik declare cuti sebulan trs" heheh.. alangkah bagusnya kalo kte pun mcm mereka, school holiday is also working holiday.. so parents and children can spend time together2 without any interruptionssssss.. ok full stop!! sgt lari topic.. sudah start membebel ni..


gmbr diatas di ambil lately ni..yg tdg hitam tu dlm bulan may or june xsilap leha.. using everlynn serum collagen sahaja... yg tudung hijau tu amik last 2 weeks time open house company.. pkai serum collagen, day cream n bb cream.. 200% from Everlynn product only.. muka agak sedikit kecut sbb dh kurus ckt.. wakakkakaka... perasan seh!!

kenapa kene pkai bb cream??

anyway kalo anda seorg yg jenis bermekap.. maksudnye yg jenis mmg pkai mekap even ala kadar je.. or yg jenis tepek2 compact powder kat muka tu, u should wear bb cream...coverage die lbh bagus dari foundation even u pkai ckt je.. then xpyh tepek2 bedak yg cnfrm2 xthn lama.. kejap2 nk tepek kejap2 nk tepek.. bb cream ni sekali tepek je ye.. it will stay up to 6hrs ;)

sebab musabab lain??

sebab ia mudah digunakan.. lgpun senang di bawa kemana2.. pocket size.. lbh kurang size ur lipstick je.. kecik2 pun cili api k.. hanya pkai ckt je tp effect die, marveles!!

kenapa bb cream Everlynn??

sebab leha pkai... hehehhehe... sebab die ade collagen.. kalo uolss pengguna setia serum collagen, uols kene pkai ni.. lain dari bb cream yg ade dipasaran.. kulit nmpk sgt muda remaja ye.. mcm ala2 cucuk2 yg original ok.. tulah istimewa bb cream collagen everlynn ini.. die ade collagen sekaligus bukan hanya utk kecantikan tetapi sekaligus merawat kulit even kte still bermekap!


bb cream ke day cream??

ramai sebenarnya confuse dgn bb cream ini sendiri.. bb cream ni mempunyai benefit2 yg sama mcm day cream cume fungsinya lebih kepada cosmetic.. macam leha ckp td, kalo u jenis yg bermekap, then u should wear bb cream.. lgi satu ble u pkai bb cream, die produces natural look and no heavy or make up look!

bb cream ni tekstur nya lebih halus dari day cream.. with spf10... kalo x caya nnt cuba la.. xrugi...
leha pkai everyday since product ni launch hari tu still hbs lg.. ade dh 3-4 bulan kot.. amik ko!

cara nak pkai??

sapu je kat muka.. kalo uolss pengguna day cream everlynn, cara yg betul ialah lepas pkai day cream, biar seketika dlm 5minit baru pkai bb cream.. then biar skjp agak2 die dh moist dgn kulit barulah bermekap seperti biasa.. nk pkai bedak after bb cream bole.. xnk pkai pun bole.. it's up to you :)

sape bole pakai??

sape2 pun bole.. laki perempuan.. tiada had umur tp jgnla bg kanak2 pkai pula.. sgt x sesuaiiii..

nak beli kat mane??

beli kat leha je.. pm, sms, what's app 0129314552 or email zaleha.muhamad@gmail.com harga rm55.90 utk semenanjung malaysia dan rm59.90 utk sabah sarawak. tahan sehingga 3bulan.. hanya spend rm0.62 sehari je k..

sehingga berjumpa lagii... adiosss

Love,
Mommy RyanMia
Everlynn Dealer / Stokis Zaleha
Post a Comment