Thursday, 1 August 2013

PRODUCT REVIEW: EVERLYNN FLAWLESS LOTION


Hello everyone.. Assalamualaikum & Selamat Berpuasa..

Sorry lewat ye.. x menyempat nk update blog sekarang ni sejak Kedai Leha dibuka.. Buat mereka yg masih blum like my official online store, sila silalah k.. walaupun kurang nk update tetapi sambutan uolss sgt meriah.. lagi2 ade jual kuih raya yg mmg uolss xpenah jmp lagi.. kalo nk tau kuih ape, sila silah lawat page Kedai Leha k --> https://www.facebook.com/pages/Kedai-Leha/

harini nk cerita pasal EVERLYNN FLAWLESS LOTION! Launched awal Ramadhan hari tu.. and everyone semuanya excited nk beli! dlm 2 hari je 300 botol habisss... ape cite?? hehehe

Anyway, Leha mmg seorg yg suke mekap.. tapi xdelah beria mane.. tapi part paling suke adalah mengumpul brgn mekap.. penuh laci smp ade yg xpkai lg pun banyak dari yg pkai... leha x suke pkai lipstic tapi suke beli lipstick & lip gloss.. leha suke pkai eye shadow tp xsuke nk lama2 touch up dpn cermin hanya nk buat mata.. leha suke pkai blusher tapi ade 3 je.. hehehe.. dan leha x suke pkai compact powder or foundation sbb leha dh biasa pkai primer or make up base nama lainnye... sbb tu compact powder kalo beli bole tahan setahun lebih.. kuikuikui :)


this is one & only make up base or primer yg leha pkai selama ni. sgt2 best!! satu botol ni bole tahan 4-6months bergantung atas masing punye cara guna.. harga around RM100 utk 30ml... mgkn dh mahal ckt kot skang.. and still pkai lg sekarang..

The best thing of using this primer is your skin nnt nmpk sgt glowy ok.. kalo leha pkai ni mst org tegur, so, this is my secret!! hehehe

Di kala blog ni ditulis, leha baru 2 days pkai Everlynn Flawless Lotion.. tauke pun pkai lmbt kan.. sebabnye sume berebut2 nk beli time 1st batch hari tu smp tau2 je dpt notification dh byr duit lotion.. nak xnak kene la dahulukan customer.. customer always right kan ;)

and surprisingly, tekstur die sgtlah okay! seperti lotion, easy to blend to your face, xde bau.. very nice.. xcaya?? meh tgk review orang yg baru pkai flawless lotion ni..



nak lagi??? meh baca ni plak.. beliau customer leha yg paling cerewet di alam fana ini.. hehe..


sambung balik tulis selepas seminggu pkai Flawless lotion ni.. superb best!! byk feedback positif yg leha terima.. ade yg beli 1 utk 1st batch, then repeat order 2 btl terus 2nd batch & 2 botol lagi utk 3rd batch!! sebabnye kawan2 die ckp kulit die nmpk beza lps pkai Everlynn set + flawless lotion ni.. hohohoho!!! hebat kan?! tapi die beli utk kawan2 die la yg repeat order tu.. hhuhu ;p

leha sendiri after a week pkai rasa sgt sgt lah puas hati!! sebabnye last week ade jerawat sebijik tumbuh kat pipi.. then time buat keje kat ofis, tangan sebelah gatal menguntil and picit2.. skali meletop amik ko, merah la and tinggalkan parut.. biasanya mmg lebih dari 2mgu nk hilang.. mula lah dok pkir cmner ni nak raya.. nyesal gi picit.. tp mgu ni leha tgk parut tu makin mengecil & pudar... wow!!! happy happy happy sgt!

mesti ramai yg confuse kan, flawless lotion ni mekap base ke ape.. it is primer or make up base tetapi ia juga contain moisturizer with spf30.. moisturizer kan ade pelbagai fungsi.. sila2 lah kaji sendiri.. nie rutin leha setiap hari once dh pkai flawless lotion ni.. kasi uolss nmpk ckt cara & bile nak guna..psstt psttt semalam ade org tegur kulit muka dlm licin & bersih.. malu I!

Step 1 - cuci muka pkai Everlynn cleanser & lap kering
Step 2 - sapu Everlynn toner pkai facial cotton
Step 3 - pkai Everlynn Serum Collagen ratakan seluruh wajah
Step 4 - pkai Everlynn Day Solution or Day Cream
Step 5 - pkai Everlynn Flawless Lotion
Step 6 - leha pkai bedak ckt ..kadang2 xpkai pun.. togel cmtu je kuar g keje.. step ni ikut suke uols la nk buat ape pun.. nak pkai foundation ke nak mekap terus pun bole..

Oh ye, flawless lotion ni as a barrier for skin & foundation... so sape yg suke mekap tebal2 tu, flawless lotion ni bantu your foundation dari terus masuk ke liang2 roma.. yelah, nak basuh mekap tebal bkn senang k.. silap basuh jerawat pun naik.. harus di ingat tu.. so flawless lotion ni sgt2 lah membantu.. kalo x caya cuba terai!

Harga pengenalan masih RM40.. Buat masa ini leha ade 5 unit je lg.. selepas raya harga naik RM55.90.. cepat2 lah grab sebelum habis :)

sekian, terima kasih.

Love,
Mommy RyanMia


Post a Comment