Sunday, 10 April 2016

Koniciwa Japan!


FREE TRIP LAGI..

hehehhe..

assalamualaikum semua.. bersawang dah blog ni.. maklumlah.. musim anak2 baru nak naik sekolah.. mcm leha, rayyan darjah 1 tahun ni..
agak cemas dan hanky panky ckt mommy die nk biasakan diri..

tapi insha Allah azam tahun baru, leha akan meriahkan lagi blog ni..

antara azam ku.. seminggu update 1 kali.. okay kan?
okay kot, akak cuba memeriahkan.. walaupun kadang2 mcm baca sorg2..
ahaks!


Well.. actually, ramai jugak yg tanye nape tak update blog.. ramai yg ternanti nanti.. dan actually, leha tak sangka jugakla... ade yg membaca blog hakak ni.. heeeeeeeeeeeeeeeeeee

byk perkara berlaku since last post.. in fact, cerita g tokyo May 2015 pun leha tak update lagi kan?

so kte mulakan post harini dengan cerita kisah cinta cuti free leha bersama keluarga jual teh tanpa ladang ni...

Jual teh je kan.. dapat pegi FREEE...

alhamdullillah..

so, happy reading everyone :)


SEBELUM BERANGKAT
bersama King & Queen.. cian "aboh" kene tinggal jaga KL..

adik manis dik yaa... single but not available.. sorry! hehe

Trip ke Tokyo turut disertai oleh Dato Nasir Hamzah - Chairman Rashwealth & Co-founder Karangkraf

WEFIE!


DAY 1 
Percaya @ tidak, nama bunga ni Zaleha.. hahaha




tahniah bagi semua yg layak!

Our 1st Meal in Tokyo.. kebulur habaq hang! sampai je makan licinssssss

Sedap tau!


cerita pasal makanan.. actually, time leha pegi makan tak susah pun.. sebab our COO penah tinggal jepun for a few years.. so management decide to get some help from their friends in Japan..

so basically, our food was prepared by Malaysian student.. sedap nok! highly recommended.. plus kte pun dapat membantu mereka utk survive kat sana kan :)

in terms of kedai makan yg bole dimakan.. takde lah susah sangat.. tapi kene cari ckt la.. so for those yg nk pegi tokyo, then leha suggest uols search dulu muslim food yg ade di sana.. sampai sana takde lah tercari2 kan..

tasty la jugak.. dari segi harga? akak tak sure sebab semua ditanggung beres! akak telan je.. FREE TRIP kan.. semua free laa... hehe





subway die besar tau! sekali ganda dengan kte punye.

tiket subway..
pening wei kalo tak pandai ikut lane yg btol..

closing utk Day 1.. bukan akak punye! tok laki akak punye.. hehe
DAY 2


Pembukaan hari kedua.. Di Kedutaan Malaysia..

Harajuku Street


Che Ta kte memborong fridge magnet! murah murah!

Best kat sini.. bole tengok macam2 fashion..
btol la Tokyo is Fashion City.. orang2 die semua mmg bijak bergaya!
akak? bijak cikit kot! hahahha

Crepe!




bertuah akak di apit oleh Founder & Co-Founder Rashwealth..
Jutawan muda yg sangat humble orangnye!

nak crite makan kat kedai ni.. tak ingat la plak kedai ni nama ape.. but the food was soooo tasty... belongs to Malaysian.. makan nasi goreng kampung je tapi yg best giler ade SAMBAL BELACAN! hehe yum yum yum!!!!!





shopping time!!



Tokyo Tower


known as Eiffel Tower Asia.. tinggi die 332.9 metres (1,092 ft), it is the second-tallest structure in Japan.. tapi akak takde lah gayat.. gayat tang nk letak kaki kat cermin yg bole nmpk bawah je..

dok imagine cermin pecah.. bole gitew? hehe



view from Tokyo Tower

dato & datin sangat sweet!













cerita shopping sikit.. well dua hari ni duk pegi Yodobashi je.. Yodobashi ni mmg heaven sungguh.. repeat pegi.. itu pun pegi sendiri tau! naik subway sendiri! baru semalam di Tokyo, dah gamble jalan sendiri.. sbb akak percaya, kalo kte tak gamble, sampai bile pun kte tak kan belajar.. plus, pegi pun free kan? manfaat kan lah sepenuhnya masa yg ada.. bukan selalu dapat peluang berjalan negara orang :)

anyway ape itu Yodobashi?? Yodobashi ni mcm ala2 jusco la.. u can get everything u want in 1 roof.. tak yah nak cari tempat lain.. jimat masa, jimat tenaga.. cume duit tak berapa jimat la.. rambang mata.. hahahaha

and why g-shock? sebab husband akak peminat g-shock.. mmg tahan lasak! kat msia dok belikan utk die pun pegi rm500-rm600.. kalo kat Jepun u can get up to 60% less dari price msia.. heaven kan?!

memang heaven bohh.. sbb 1st thing in the list en suami bile bgtau nak pegi Tokyo is jam g-shock limited edition die.. wajib beli katanya.. murah giler.. sampai COO pun terpengaruh dan terbeli skali.. tapi bos beli paling latest dan limited edition la kan..  which kami mampu tengok je dulu buat masa tu.. ehehehe

murah??? mmg murah pun nok! sbb yg kami beli made in Japan bukan in China.. susah ckt nk dapat made in Japan ni kalo ikut kata en suami yg sememangnya peminat tegar mereka.. sebab tu 1st day post gmbr jam kat fb.. terus berduyun2 pm dan whats app masuk nk kirim beli.. hahaha pengaruh kuat sangat akak ni.. smp korg pun terpaksa beli skali.. hehe

dan pengalaman paling serammmm skali.. tengah tengah dok belek dok pilih jam orang order, suddenly EARTH QUAKE happened!! Allahu! tak tahu nk royak le.. Allah je tahu.. ttbe je rasa kepala pening berdengung! tengok sekeliling, bangunan bergoyang! tak ke terkejut korang!

nampak salesman pun cepat2 kunci barang semua.. sepantas kilat sungguh mereka buat kerja.. tp still relax je... ktorg je yg gabrah.. yela, 1st time kan merasa.. ade la dlm 10-15 seconds merasa...

tapi korang tgk la gmbr bawah ni.. semua tersengih kan? sonok kot rasa hahahahaha.. padahal gmbr ni di ambil beberapa minit selepas kejadian.. steady boh! hehehe

actually kuat jugak scala rikter die.. almost keluar amaran tsunami.. subway pun dihentikan sementara time balik tu.. balik2 hotel, byk whats app dr msia tanye kondisi kami di sana.. sayang jugak korang kat kiterrrr ye :)



DAY 3

Masuk hari ketiga.. 2 hari disana mmg jadual sangat pack! blum masuk jadual sendiri macam kejadian malam tadi.. mcm akak ckp la.. berjalan tu free.. so gunakan dan manfaatkan sebaik mungkin.. nak pegi free lagi ntah bile.. nak pegi sendiri keluar duit? mmg pkir banyak kali laa.. ahahahhaah

Day 3 kami ke Fuji Mount... Allahurabbi! Masya Allah.. indah sungguh permandangan di sana.. walaupun tak dapat panjat naik ke atas.. tapi rasa sejuk die still ade kat bawah.. tak silap akak, kami naik smp check point no 5 kot.. tapi naik bas bukan mendaki.. heheheh

canggih kan.. nk mendaki tak perlu daki pun.. naik bas je.. tapi ade juga yg berbasikal..Allah! gigihnya lah mereka.. sempat lagi akak bagi free sample Gc Tea.. yela.. one of ingredients Gc Tea is green tea.. baik chinese or japanese, green tea ni mmg MUST HAVE ITEM in their daily routine.. sbb tu kalo tgk badan masing2 cantik je.. kulit pun mulussss je.. antara agen anti oksida yg paling tinggi di dunia :)

Gambar bawah ni plak gmbr public toilet kat R&R dorg.. cantik kan? bersih yg amat! sangat2 amat! tgk jelah sendiri.. agak2 kte kat msia bile la bole rasa public toilet cantik mcm ni.. heeeeeeeee.. hashtag, jangan kecam akak!




toilet canggih tau! kene pandai tekan! salah tekan? BASAH le korang! hahaha




Masya Allah.. indah ciptaan Allah..





Founder Rashwealth - Puan Razi'e.. nmpk putih kat belakang tu? tu salji!

yg putih kt belakang tu pun salji lagi!
Singgah sini sebelum shoppinggggggg!! hehe





Abam-Abam Sado yg guna Nano Men! ahaks!

Gotemba Outlet

Cuci mata jela ek.. no caption sbb botak kepala! heeeeeee








lebau senyum die dapat dua!!!
akak senyum lebau sebab dipaksa! hahahahah


yg ni baru senyum ikhlas ye.. berseri seri wajahnya.. sbb akak pun dpt dua! ahaks!
 .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Taraaaaaaa... Done for Day 3! 
shopping mmg best tapi bile tengok receipt jadi tak best!
takde ke orang nak bagi FREE?? 









Cerita Day 4 akak sambung nnt.. sebab Day 4 kami whole day kat DISNEYLAND! 
hehehe 

seronok kan berjalan? lagi seronok bile pegi FREE.. 
tambah seronok lagi, dapat pegi dengan kawan2 bisnes sekepala..
berkali kali ganda best dapat pegi bawa family..
reward dari company for every 5 months..
kalo keje makan gaji, dapat tak jalan FREE??
oppss! korang jawab sendiri.
hashtag.. jangan kecam akak lagi..
heheheheh

28th May ni akak nak pegi Gold Coast, Australia plak..
FREE TRIP lagi dari Rashwealth Company..
alhamdullillah..

korang tak nak ke pegi FREE TRIP cmni??
btol tak nak pegi??
tepuk dada tanye diri.. 
yg akak bole kata RUGI!

kiter jumpa next post nnt ye..
adiosssss!

Assalamualaikum :)








Post a Comment