Monday, 25 July 2016

KENAPA KENE MINUM CLENZTOX?


 

السلام عليكم 

harini akak nak share ckt kenapa perlu minum clenztox.. but sebelum tu akak crite ckt nape nama clenztox tu clenztox..

so basically, clenztox tu asalnya gabungan dari cleansing + detox = clenztox 😊😊😊

teori mudah faham kan.. hehe

kenapa kene minum? sbb akak ko ni minum lah.. haahha..
dan rasa die best giler!! nak lagi best, kesan die sgt cepat! 

kalo Gc Tea seawal 3 hari bole nmpk.. tapi clenztox, malam
ni korg minum, esok die dah kasi cuci itu perut 😄😄

best kan? best gilerrrrrr tau!

jap jap.. korg mesti igt minum ni ceeerettt beeerettt kan? NO NO NO NO! BIG NO akak bgtau korg.

Yes! korg memang akan melawas BUT tidak akan memulas..  sampai masa nkg toilet, die just bagi sign.. so korg cpt2 laa cari toilett naa.. rugi tak pegi..

sebab, orang normal.. pembuangan yg sepatutnya adalah setiap hari sekurang kurangnya 1x.. tapi kalo 1x pun korg tak dpt.. then you are in trouble.. maybe u can't see it now.. but in future? 🤔🤔🤔

selain dari bloated, sembelit, buasir, tahap kesihatan korg lama kelamaan akan menurun.. yelah, benda yg sepatutnya buang tak dibuang kan.. biar terperuk lama2 kat dalam.. bahaya lah utk jangka masa panjang 😁😁😁😁

kalo uolss nak tau, perut kte badan kte ni takde istilah berhenti.. sepanjang masa operasi.. sedangkan machine kat kilang pun, kalo penat berhenti kejap.. kasi service kejap.. inikan pulak lah badan kan..

tak pernah servis.. tak pernah berhenti.. in fact, kte ni tambahkan beban lg dengan makan yg bermacam macam.. ish ish ish.. kesian 😔😔

so, utk memastikan machine kte ni sentiasa berjalan pada tahap WORLD CLASS, silalah jaga makan.. at the same time service service laa.. kasi cuci, kasi bersih.. bukan selalu pun.. service sebulan sekali, 2 bulan sekali pun dah ckp..

paip kalo tersumbat, kte bole nampak, bole repair ... longkang kalo tersumbat pun kte masih bole bersih.. tapi kalo badan kte tersumbat cmner? 

kte nampak ke? tak nampak kan..  tapi kte bole feel ade yg tak kene.. but sometimes, dah feel pun, kte buat sambil lewa sampai laa one day, bile dah melarat baru laaa nk ambil berat..

paip kalo tak bole repair, at least kte bole tukar baru.. tapi kalo badan dah tak bole repair, nak tukar baru? dah tak bole..

sedihhhhhh 😔😔
so, akak harap sampai point akak pada korg.. kenapa korg kene detox bagai..

kalo rasa bermanfaat, share crite ni pada wall atau kawan2..
terima kaih kn advance 😘😘😘
Post a Comment