Monday, 25 July 2016

3 JENIS GEMUK


 

KENALI 3 JENIS GEMUK

Semua orang takut gemuk.. tapi tahu tak,, gemuk ni ada 3 jenis.. kalo kene cara, kene gaya, nak turun berat pun mudah.

Gemuk Air
========
📌 Badan menggelebeh dan lembik disebabkan oleh kandungan air yang tidak diperlukan berlebihan di dalam badan.
📌 Badan akan terasa cepat letih dan mengah apabila melakukan aktiviti harian.

Gemuk Angin 
==========
 📌 Perut terasa sebu adakalanya sukar untuk membuang angin keluar. 
📌 Mudah mendapat sakit kepala.

Gemuk Daging 
===========
📌 Badan berasa berat dan pejal. 
📌 Mudah penat apabila melakukan tugas harlan.
📌 Proses penurunan agak lambat berbanding mereka yang gemuk air atau angin kerana lemak di dalam badan menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.
📌 Proses penurunan melalui perpeluhan dan mengikut pantang yang disarankan
.

cuba picit bahagian lengan tangan.. kalo rasa lembik2, menggeleber tu gemuk air or angin la...
.

kalo gemuk daging, bila kte picit lengan tu die terasa pejal dan padat! haa... yg tu gemuk daging.. 
.

gemuk air atau gemuk angin mudah nk turun berat.. kalo gemuk daging ni die agak liat ckt sbb lemak dh tepu.. pastu bercmpur bergumpal dengan daging.. memang la liatnyee..
.

so, mana satu gemuk uols ya? Dah check ke?.. Hehehe..
.

Tak kisah apa jua jenis gemuk kte..nak turun berat pun kene btol cara.. salah satunya jaga pemakanan kte.. specially dari segi pengambilan karbo dan sugar.. 
.

Ramai yg tak sedar, 2 faktor ini adalah penyumbang terbesar dalam penambahan berat badan sekiranya diambil secara berlebihan.. 

tapiiii… nama pun makanan.. dah tentulah sedap kan? 😊 bertambah2 sedap bila makan free.. lagi2 time raya.. byk open house menanti.. sedapnya, nikmatnya sampai menjilat jari.. hehe
.

dari nk makan segenggam, terus makan berpinggan pinggan.. sampai tak bole nak kawal.. alasan diberi, raya kan sebulan.. kte diet lah lagi 11 bulan 😅
.

Kini ade penyelesaian.. MUDAH, SENANG & MURAH.. bole makan macam biasa, tanpa perlu kira jumlah carbo dan gula yg masuk dalam badan.. tanpa perlu risau, adakah aku terlebih makan. Hanya amalkan minum Teh Sekat Gula secara konsisten. 
.  


Apa itu Teh Sekat Gula?? Korg bole pegi kat menu atas tu, then click Gc Tea..

semua kisah ade disana 😊😊
Post a Comment