Monday, 25 July 2016

SAY NO TO HARD SELLING


"NEVER SELL, ALWAYS SHARE!" 😊😊

 


petang ni akak saje nak kongsi ilmu akak yg tak seberapa ni 😊
.

kenapa ramai org tak beli dengan kte?
kenapa kte dah promote giler2 pun orang tak lekat juga?
kenapa kte buat discount kaw kaw pun, xde org pun nak singgah tanye
.

mmmm 🤔🤔🤔🤔
kenapa ye?
.

so akak kongsi ckt berdasarkan pembacaan, pemahaman dan pengalaman akak 😊 bole kan adik adik sekalian? 
.

so basically, kte kte ni suka sangat menjual.. dok pom pang pom pang bagai.. asyik2 nak soh org beli je.. sampai orang bosan dan menyampah..
.

nak lagi sentap.. bile kawan2 sendiri atau family member yg sound atau unfriend dan lagi dasyat, block terus 😅 confirm sentap! btol tak? hehe
.

itu namanya, kte ni terlalu hard selling.. jangan cmtu dik.. chill chill je.. 
.

btol, kte nak org beli.. tapi kalo kte sendiri push org, paksa org beli.. bukan kata orang, akak pun lari.. mcm akak kata hari tu.. don't be product pusher!
.

cara yg btol nak niaga, kte share je.. lebih mudah.. cerita santai2.. story telling.. mcm yg akak taip ni haa 😜
.

ikut lenggok bahasa akak.. berkongsi cerita.. org tak beli takpe.. kte doakan satu hari nnt die terbuka hati je.. rezeki tu kan milik Dia.. 
.

dari kte dok paksa2 org beli, nnt orang lari.. lg tak best, dlm hati die, belakang kte, ckp tak elok psl kte.. kan tak best cmtu.. huhu..
.

tak pandai nak buat lenggok lenggok bahasa? takpe.. ia mmg amik masa.. practice makes perfect!
.

pada akak, ikut je bahasa kte.. just be yourself.. lebih mudah cerita tu smp pada customer kte.. 
.

so lepas ni, share ye.. kongsi cerita.. 
jangan jadi product pusher 😊
.

dapat something tak? kalo dpt komen terima kasih akak!
nk lebih manfaat, share share la.. manfaat yg baik, kte kongsi bersama 😘😘



Post a Comment