Tuesday, 30 May 2017

Rawat Gastrik dengan Suhoor Cereal Granola



Mulut kalo ade ulser, pedihkan? tapi kalo perot ade ulser, itu tanda GASTRIK menyerang! ? Konpem, pedih dan sakit kan?
.


Bukan sikit sikit tau sakitnya. Yaa Amaaattlah sangat! Time puasalah gastrik selalu nak ada. Lagi lagi awal puasa. silap hari bulan terpaksa berbuka.
.



cuba check. awak ade tak systems macam kat bawah ni?
.

1. sakit perut pada bahagian atas perut atau abdomen
2. rasa senak, berangin dan pedih
3. tak selesa dan kembong
4. sedawa banyak kali
5. selalu kentot lepas makan
6. mual, loya dan kerap muntah
7. susut badan
8. najis hitam melekat
9. muntah ade tompok darah
10. hilang selera makan
.


Dah Baca? Ade tak salah satu tanda?
.




Kalo ade rawatlah segera. Kalo tak dirawat, tak kene cara yang sesuai. Gastrik bole jadi teruk tau! Lagi lagi kene buat scope tu. adoiiii sakitttt yakmat!
.


Jadi kak leha share ckit petua nak rawat gastrik. maklumlah, kak leha memang penghidap gastrik tahap kronik. setahun sekali masuk hopital tu wajib. heeee.
.


5 PETUA MERAWAT GASTRIK
========================
Petua 1:
7 biji kurma dan 150ml susu. susu segar atau susu kambung. tak kisah mane mane. blend together. amik dua kali je. nak lebih pun bole. ikut selera.
.
Petua 2:
Bersihkan kunyit hidup. parut dan blend. campurkan sedikit air masak. tapis. tambah madu sedikit. dan letakkan sebiji kuning telur. kaco. minum sehari sekali cukup.
.
Petua 3:
Titis beberapa getah betik muda dalam segelas air panas. Biarkan suam, then minum selepas sarapan.
.
Petua 4:
Pedal ayam digiris halus halus dan jemur hingga kering. Tumbuk dan campur dengan air suam. amik pagi dan malam.
.
Petua 5:
Bancuh 3 scoop Suhoor Cereal Granola dengan air. Kaco. Minum. Sehari je dah nampak kesan dan perubahan!

.

===============================
Bahan ajaib dalam Suhoor Cereal Granola
===============================

✔️ Chia Seed 

✔️ Kurma @ Tamar
✔️ Brown Rice
✔️ Granola
✔️ Cereal 24 Grains
✔️ Multivitamin & Mineral

.


========================
Antara kelebihan kesemua bahan
========================

🔸 Mengenyangkan

🔸 Mampu membekalkan tenaga seharian 
🔸 Membantu penghadaman
🔸 Menyegarkan tubuh 
🔸 Membantu penurunan berat badan
🔸 Menambahkan kejelitaan

.


Kini, tiada lagi gastrik dibulan puasa. Hanya minum
>>> Suhoor Cereal Granola <<<
>>> Suhoor Cereal Granola <<<
>>> Suhoor Cereal Granola <<<
>>> Suhoor Cereal Granola <<<
>>> Suhoor Cereal Granola <<<
.


Skang ni, laju laju what's app di bawah kalo tak nak gastrik menyerang. 
.


.

Terhad untuk 50 pertama. 

PROMO hebat menanti awak tau!
cepat cepat cepat!


-Zaleha Everlynn-


Post a Comment