Friday, 15 December 2017

10th Anniversary




kte romantik ciked malam ni. jangan muntoh kelabu eh nanti. kikkikikiii.

penah tak dengar orang tua tua kata. jangan benci sangat kat seseorang. nanti kang melekat. 
haahaha

itulah yang jadi pada kak leha.
festime jumpa ostad. menyampah sangat. kerek betol mamat ni. muka sombong. 

bertambah menyampah bile die ejek nama kak leha. “nama sape?” “zaleha” “ape? zaleha? hahahahhaha”.

nak je sepok sepok kepala die time tu. sib baek la pikir die tengah memandu. konon bajet ade kete die bagus la tuh. huh! ade aku kesah 🙄

kak leha pun tak tahu camne la bole tersangkut dengan ostad. ostad muda 5 bulan dari kak leha. plus, kak leha penah dengan yakin dan bangga cakap. aku takkan kawen dengan orang yang  lebih muda. aku takkan kawen dengan orang smoking.

tapi benarlah. jodoh itu rahsia Allah.
yang kak leha tak nak tu lah yang teguh di sisi sehingga ke harini. 

yang bole kata, ostad memang seorang yang ambik berat and he’s matured. very caring sangat sangat. sampai kekadang rimas. hahahaha

yela. tak penah penah weh. 
dulu nak pegi memana. ai can go anywhere. pergi dengan senang hati je. paling kuat repot kat mak abah bukan pakwe. 

tapi sejak kenal die. nak pegi memane wajib repot. sampai ofis kene repot. pegi lunch kene repot. semua lah kene repot. 😤

korang penah guna friend finder? haaa pasal friend finder pun bole jadi gaduh besar kalo tak sama dengan lokasi repot. jenuh weh nak terang benda yang tak tau ape nak explain. kerah kejung 🤣

kekadang rasa macam anak raja pun ade. nak kata kak leha ni hot, level level dewi remaja je 🙈 yang nak jaga sungguh sungguh ni nape. dah besar kot. adoiiii 🤦🏼‍♀️

tapi satu kak leha perasan. bile time gaduh tak repot. rasa rindu doh. meluap luap ni nak hantar message. tapi tahan. yela. ego. melangit die punye ego. biarkan leha. biar die rasa. hahahaha

tapi hati rindu nih. takde orang kisah kat kte. takde orang nak tanye kte. dah makan ke. dah mandi ke. buat ape harini. haaaa korang paham tak camne. kenot describe dat feeling. 

tapi ostad ni bijak. time gadoh memang die tak tanye. tapi die stalk kte diam diam je. rupenye die tunggu kat tepi jalan. tengok balik pukul bape. ade ke yang teman. alooooolooolooo sweeet nyeeee.

kak leha pun baru tau last week. ostad bukak cite. sebelum ni tak tahu pun. nampak sangat kak leha ni, bile balik keje menonong je jalan. tak pandang pun kiri kanan 😂 

tapi lepas kawen. everything change. kak leha tau ostad amik berat sebab sayang. bukan saje saje nak control.

ingat lagi die selalu cakap dulu waktu ktorang masih kawan. kalo sekarang tak bole control you, camne nak control you lepas dah kawen? die selalu cakap benda tu tiap kali kak leha protes.

dan akhirnya lepas kawen kak leha sedar. benda tu banyak bantu bentuk karakter kak leha jadi isteri. 

kekadang kte kene belajar mendengar arahan walaupun kte tau ape yang kte buat tu tak salah pun. 

waktu bujang arahan mak abah. dah kawen arahan suami. dan satu lagi arahan yang dari lahir kte dengar, dari Illahi 😊

13 tahun mengenali Muhd Fakhrullah Abdul Wahab  was the greatest thing ever happen. banyak dugaan dan cabaran kami. lagi lagi last year and this year kan? 😉

ان شاءالله 
selagi hayat dikandung badan. kte harung sesama. Allah ada dan sentiasa bersama kte ❤️

Tenkiu for always being supportive for all these years. Love you every second of breath in and breath out till jannah. 

HAPPY 10th ANNIVERSARY LOVE 😘
Post a Comment